7.6.05

Til lukke med dagen!

Dette er sterke greier. Eg sit faktisk og grin av orda frå Åse Kleveland og den italienske lommetjuven - og ikkje minst: opninga av Stortinget sin jubileumskonsert med "Landkjenning". Det er sterkt!

Men noko som må vera ein grusom tabbe i Stortinget i dag: valet av musikk til kongen sin inngang til feiringa der. Kva dei spela? Sigurd Jorsalfar av Grieg. Kvifor eg reagerer?? Av di eg knyter musikken så sterkt til då Quisling gjekk på som "ministerpresident" i 1942. Eg har sett film frå det for lenge sidan, då var musikken Sigurd Jorsalfar. Musikken er flott han, men for all del: ikkje bruk han til offisielle høve!! For meg blir det som om Tyskland skulle ha starta nasjonalsongen sin med "Deutschland, Deutschland über alles" igjen!

2 kommentarer:

  1. Eg forbi Stortinget i det Landkjenning tona ut frå svære høgtalarar og ein storskjerm 7. juni. Det var mektig, ja,

    SvarSlett
  2. Jeg så "Gutta på tur" engang de var på en eller anna fjelltopp i Frankrike. Da de svette og slitne omsider nådde toppen, og slengte seg i gresset med kald drikke - da valgte produceren å spille temaet fra "Schindlers liste" mens kameraet sveipet over det vakre landskapet...

    SvarSlett